logo
κόστος-κηδείας

Πόσο Κοστίζει Μία Κηδεία – Πλήρης Ανάλυση στα Έξοδα Κηδείας

Μια από τις κύριες ανησυχίες πολλών οικογενειών είναι το κόστος μίας κηδείας. Το κόστος του θανάτου είναι εξίσου υψηλό με την τιμή της ζωής. Είναι κατανοητό γιατί συμβαίνει αυτό, όταν λαμβάνετε υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως το κόστος μεταφοράς και ταφής, καθώς και άλλα εύρη υπηρεσιών που απαιτούνται από μια διαδικασία κηδείας.

Ως εκ τούτου, η προετοιμασία είναι ζωτικής σημασίας για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αυτά τα έξοδα. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσετε διάφορες επιλογές και να διεξάγετε ενδελεχή έρευνα για το θέμα από μια ξεχωριστή οπτική γωνία. Τέλος, θα συζητήσουμε επίσης τρόπους μείωσης των εξόδων κηδείας και θα διερευνήσουμε τις επιλογές οικονομικής βοήθειας. Με την κατανόηση των σχετικών δαπανών μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα είστε σε θέση να προσφέρετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο την κηδεία που του αξίζει, παραμένοντας παράλληλα εντός του προϋπολογισμού σας. Με τη βοήθειά μας, αναπτύξτε τη δική σας οικονομική στρατηγική χωρίς άγχος και με σιγουριά ότι δεν θα σας υπεχρεώσουν.

Τι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Τα έξοδα μιας κηδείας μπορεί να ποικίλλουν σε σχέση με μια σειρά παραγόντων. Αυτό μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις της οικογένειας. Η κατανόηση των παραγόντων που καθορίζουν το κόστος μιας κηδείας μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Το Κόστος των Επαγγελματικών Υπηρεσιών

Πρόκειται για την αμοιβή που χρεώνεται από το γραφείο τελετών εκ των προτέρων και καλύπτει αρκετές απαραίτητες ενέργειες που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της κηδείας, όπως η λήψη εξουσιοδοτήσεων, οι προετοιμασίες, οι ανακοινώσεις και η διαχείριση των ρυθμίσεων με άλλα τρίτα μέρη.

Ένα γραφείο τελετών έχει λειτουργικά έξοδα, όπως η μεταφορά, η μισθοδοσία των εργαζομένων, τα έξοδα συντήρησης του χώρου και η ασφάλιση, τα οποία συμβάλλουν στη συνολική αμοιβή.

Ετοιμασία Σώματος

Μια τυπική ακολουθία γεγονότων σε μια κηδεία περιλαμβάνει την προβολή του εκλιπόντος. Ως εκ τούτου, το γραφείο τελετών που επιλέξατε μπορεί να δώσει εντολή να προετοιμαστεί το σώμα, γεγονός που προβλέπει τον καθαρισμό του, την εφαρμογή μακιγιάζ, το ντύσιμο και η περιποίηση μαλλιών. Η διαδικασία αυτή είναι περιττή εάν το σώμα αποτεφρωθεί αμέσως μετά τον θάνατο.

Φέρετρα

Αν σκοπεύετε να κάνετε μια τυπική κηδεία, το κόστος του επιλεγμένου φέρετρου μπορεί να είναι το πιο ακριβό προϊόν στον κατάλογο των εξόδων κηδείας. Τα γραφεία κηδειών σας παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών φέρετρου, που κυμαίνονται από ένα φθηνότερο έως ένα ακριβότερο φέρετρο.

Κόστος Υπηρεσίας Κηδείας

Ενδέχεται να προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις αν χρησιμοποιηθεί το παρεκκλήσι του γραφείου τελετών ή αν χρειαστεί διαφορετική αίθουσα, καθώς και για την υποστήριξη του προσωπικού κατά τη διάρκεια της τελετής. Επιπλέον, μπορεί να πληρωθεί ο χρόνος του γραφείου τελετών, η αποθήκευση των λειψάνων και τα γενικά έξοδα.

Κόστος Αποτέφρωσης ή Ταφής

Το είδος της υπηρεσίας κηδείας που θα επιλέξετε είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος. Η ταφή είναι γενικά είναι ακριβότερη της αποτέφρωσης διότι τα έξοδα του γραφείου τελετών και οι προσφερόμενες υπηρεσίες διαφέρουν σημαντικά.

Ταφόπλακες ή Τεφροδόχοι

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβετε σχετικά με το αν ο αποθανών θα αποτεφρωθεί ή θα ταφεί, θα προκύψει μια πρόσθετη χρέωση για τη κατασκευή του σημείου τελικής ανάπαυσης της σορού.

Η οικογένεια που πενθεί θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από ειδικές τεφροδόχους καθώς και διάφορα είδη λίθων για ταφόπλακες και επιτύμβιες στήλες, όπως γρανίτης, μάρμαρο ή ψαμμίτης.

Τοποθεσία

Οι τιμές των κηδειών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία της κηδείας. Οι αστικές περιοχές έχουν γενικά υψηλότερο κόστος από τις αγροτικές περιοχές λόγω των υψηλότερων λειτουργικών εξόδων και της μεγαλύτερης ζήτησης.

Πρόσθετες Υπηρεσίες

Τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως λουλούδια, στεφάνια, στολισμός εκκλησίας, μεταφορικά κόστη μπορούν επίσης να προστεθούν στο κόστος της κηδείας. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη αυτά τα έξοδα κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού για μια κηδεία και να δίνετε προτεραιότητα μόνο στα στοιχεία που είναι πραγματικά σημαντικά για εσάς και την οικογένειά σας.

Γιατί Είναι Προτιμότερο να Εμπιστευθείτε ένα Γραφείο Τελετών Στο Διαδίκτυο Έναντι του Συνοικιακού

Η εύρεση γραφείων κηδειών στο διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη χρήση ενός τοπικού γραφείου κηδειών, όπως:

Αυξημένος ανταγωνισμός online σημαίνει σημαντικό οικονομικό όφελος: Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ανταγωνιστικές τιμές και μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Συνήθως παρατηρούνται αμελητέες διαφορές στα κόστη του κάθε διαδικτυακού γραφείου τελετών.

Ευκολία: Η εύρεση ενός γραφείου κηδειών στο διαδίκτυο μπορεί να είναι πολύ πιο βολική από την επίσκεψη σε πολλά τοπικά γραφεία κηδειών.

Δυνατότητα έρευνας: Τα διαδικτυακά γραφεία κηδειών παρέχουν συχνά λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες, τα εμπορεύματα και τις τιμές τους, επιτρέποντάς σας να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποιο γραφείο κηδειών ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Διαφάνεια τιμών: Η διαφάνεια τιμών επιφέρει τη σύγκριση του κόστους και την αποφυγή υπερβολικών χρεώσεων.

Πόσο Κοστίζει Τελικά Μία Κηδεία Με Βάση Αυτές τις Παραμέτρους

Το κόστος μιας κηδείας μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με διάφορους παράγοντες που εξηγήσαμε παραπάνω. Συνήθως, μία μέση κηδεία κοστίζει γύρω στα 2500 ευρώ καθώς οι περισσότερες οικογένειες είναι διατεθιμένες να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο με τιμές και να αποφύγουν να εκτεθούν στον ευρύτερο κύκλο συγγενών, φίλων, και γνωστών αλλά και επειδή δεν ξέρουν τις διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά μίας κηδείας και μέσα στο πένθος τους ούτε που διανοούνται να το ψάξουν. Όπως θα δείτε όμως μπορεί να γίνει η κηδεία πολύ φθηνότερα. Μια οικονομική ή “φτηνή” κηδεία μπορεί να κοστίζει από 800 έως 1500 ευρώ. Ωστόσο, το κόστος μίας ακριβής κηδείας πολλές φορές υπερβαίνει τα 3700 ευρώ.

Οικονομικές Κηδείες

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να πληρώσουν τις αμοιβές που χρεώνουν τα γραφεία κηδειών και θεωρούν δύσκολο να αντέξουν το κόστος των κηδειών. Η άμεση ταφή δεν απαιτεί την περιποίηση του σώματος ενώ μια άλλη επιλογή είναι η άμεση αποτέφρωση, η οποία είναι παρόμοια με την άμεση ταφή.
Και οι δύο επιλογές παρέχουν στις οικογένειες που αναζητούν μια κηδεία με χαμηλό κόστος μια πιο προσιτή επιλογή, εξοικονομώντας συνήθως εκατοντάδες ευρώ από το συνολικό κόστος. Υπενθυμίζουμε, η προετοιμασία του σώματος για την ταφή κοστίζει συνήθως μερικές εκατοντάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, του μακιγιάζ, του ρουχισμού και άλλων προετοιμασιών. Η εκτύπωση των φυλλαδίων και των ανακοινώσεων συμβάλλει στο κόστος.

Ενδεικτικές υπηρεσίες οικονομικής κηδείας:

 • Αμοιβή για τις υπηρεσίες κηδείας
 • Ενοικίαση χώρου προβολής
 • Προσωπικό γραφείου για την τελετή
 • Κόστος αποτέφρωσης
 • Κόστος περιποίησης σώματος
 • Τιμή για καλλυντικές υπηρεσίες
 • Θάλαμος ψύξης
 • Τεφροδοχείο ή απλό φέρετρο
 • Μεταφορά σώματος
 • Υλικά και φυλλάδια

Τυπική Τελετή

Μια συνηθισμένη κηδεία θα σας επιβαρύνει οικονομικά με ένα ποσό στο εύρος των 1400 έως 3500 ευρώ. Το κόστος αυτό αυξάνεται λόγω των ακόλουθων υπηρεσιών:

 • Όσα αφορούν τις Οικονομικές Κηδείες
 • Ένα πιο περίτεχνο φέρετρο ή τεφροδόχο αγγείο
 • Συνεννόηση με το νεκροταφείο και διευθέτηση όλων των γραφειοκρατικών ζητημάτων
 • Ανθοστολισμός, Στεφάνια και διακόσμηση
 • Πρόσθετα γραφειοκρατικά καθήκοντα
 • Κατασκευή Τάφου

Εντυπωσιακή Κηδεία

Μια ακριβή κηδεία μπορεί να κοστίσει πάνω από 3500 ευρώ ή και περισσότερο. Το κόστος αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τις επιπλέον ακόλουθες υπηρεσίες

 • Απαιτητικότερη προετοιμασία της σορού
 • Ένα εντυπωσιακό φέρετρο ή τεφροδόχο αγγείο
 • Εκτεταμένος ανθοστολισμός και περίτεχνα στεφάνια
 • Μια περίτεχνη ταφόπλακα
 • Υπηρεσίες φαγητού και ροφημάτων
 • Άλλες πρόσθετες υπηρεσίες, όπως ηλεκτρονική μετάδοση της εξόδιας ακολουθίας

Συμπέρασμα

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω μπορεί να γίνει πολύ φθηνότερα μία εξόδιος ακολουθία και δεν χρειάζεται να δώσετε παραπάνω από όσα επιθυμείτε. Συνήθως, όποιος πάει να σας πεί το αντίθετο κατά πάσα πιθανότητα προσπαθεί να σας κοροϊδέψει . Επιπλέον, η εύρεση ενός γραφείου κηδειών στο διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη χρήση ενός τοπικού γραφείου κηδειών, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου ανταγωνισμού που οδηγεί σε μειωμένο κόστος, της ευκολίας, των δυνατοτήτων έρευνας, της διαφάνειας των τιμών και της ευρύτερης επιλογής προϊόντων και υπηρεσιών. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να διεξάγετε μία κηδεία επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να την κοστοληγήσουμε δωρεάν.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *